Hvor skal jeg overnatte nær City Centre, Lübeck?

Vores annoncer i 2019 tilbyder et stort udvalg af 59 ferieboliger nær City Centre. Fra 45 Ferielejligheder til 13 Feriehuse – du kan finde unikke ferieboliger til en uforglemmelig ferie eller et hyggeligt weekendophold med familie og venner. På HomeAway finder du det bedste sted at overnatte nær City Centre.

Hvad er de mest populære seværdigheder at overnatte i nærheden af på en rejse til City Centre?

HomeAway tilbyder en lang række ferieboliger i nærheden af spændende seværdigheder i City Centre. De mest populære seværdigheder, som HomeAways feriegæster overnatter i nærheden af, er:

 • Burgtor: 3.902 feriehuse
 • Lagerhuse til saltopbevaring: 3.868 feriehuse
 • Wakenitz-naturreservatet: 3.827 feriehuse
 • Museum Holstentor: 3.842 feriehuse
 • Theater Combinale: 3.861 feriehuse

Der er også en lang række andre seværdigheder i City Centre, som du kan finde en feriebolig i nærheden af på HomeAway. Brug søgefeltet for at se udvalget af ledige ferieboliger i nærheden af din foretrukne seværdighed.

Kan jeg leje Ferielejligheder i City Centre?

Ja, selvfølgelig. HomeAway tilbyder 45 Ferielejligheder i City Centre. Blandt andre populære typer af ferieboliger i City Centre finder du:

 • Feriehuse: 13 ferieboliger
 • Studios: 44 ferieboliger

Kan jeg finde en feriebolig med internet/wi-fi i City Centre?

Ja, du kan vælge din foretrukne feriebolig med internet/wi-fi blandt vores 53 ferieboliger med internet/wi-fi i City Centre. Brug søgefeltet for at se udvalget af ledige ferieboliger.

  Ferie i feriebolig i Lübeck

  Den nordtyske by Lübeck er både smuk, hyggelig og rig på oplevelser. Den gamle bydel ligger på en lille ø i Travefloden, og her finder man i måneden op til jul det store julemarked, byen er berømt for nu om stunder. Men et weekendophold i Lübeck er en oplevelse på alle tider af året. Lübeck er den næststørste by i Slesvig-Holsten, og der er tale om en gammel by, grundlagt i 1100-tallet. På grund af byens mange bevarede bygninger, blev den middelalderlige bymidte i 1987 anerkendt af UNESCO som verdenskulturarv. For den besøgende betyder det et enestående indblik i fortiden med masser af små, snoede gader at udforske, stemningsfulde kirker og smukke huse at beundre og kanaler rundt om bymidten til en havnerundfart i båd. Er du mæt af historiske indtryk, kan du slappe af på en café med en kop kaffe og smage byens berømte marcipan, eller du kan begive dig ned af hovedgaden, hvor mulighederne for shopping er mange og fristende. Med en ferielejlighed i Lübeck er du midt i en by, der er stor nok til at byde på noget for de fleste og lille nok til at bevare sin hyggelige atmosfære. Med en placering kun 80 km syd for den danske grænse er det oplagt at tage et weekendophold eller en overnatning i Lübeck.

  Seværdigheder tæt på dit feriehus i Lübeck

  En overnatning i Lübeck giver dig et lille indtryk af, hvor rig og mægtig byen engang var. Byporten Holstentor fra 1478 var en del af den befæstning, der beskyttede mod fjender udefra. Holstentor var en af de fire porte, der gav adgang til byen. Portbygningen og de to runde tårne der flankerer den er nu indrettet til museum, hvor man kan udforske byens historie. Museet byder bl.a. på våben, en model af den gamle by omgivet af fæstning og et vaskeægte kyskhedsbælte af jern. Lübeck var førende indenfor hanseforbundet, som var en løs sammenslutning af nordeuropæiske handelsbyer med kontorer mange steder i Skandinavien. Ved siden af Holstentor ligger seks skæve bygninger i røde sten lige ned til floden. De blev bygget til at opbevare salt, som var en af kilderne til Lübecks rigdom. Salt var efterspurgt til at konservere fødevarer, og herfra lastede købmændene salt fra minerne sydpå over i deres skibe og sejlede ud og solgte det i Nordeuropa. I dag er saltlagrene - Salzspeichern - indrettet til forretning, der sælger modetøj. I museumshavnen kan du opleve de historiske sejlskibe og sejle en tur på floden i et af dem; f.eks. Lisa af Lübeck som er en rekonstrueret karavel fra 1400-tallet. Velstanden fra handlen gjorde lübeckerne i stand til at bygge fem kirker med de karakteristiske syv spir, du sikkert kan se fra din lejlighed i Lübeck. Mariakirken er Tysklands tredjestørste kirke, og under 2. Verdenskrig blev den bombet af allierede fly. Under bombardementet faldt klokkerne fra det sydlige tårn helt ned på kirkens gulv, hvor de stadig ligger som et minde om krigen. Ved samme lejlighed blev et stort kalkmaleri af Døden der danser med mennesker fra alle samfundslag ødelagt. Maleriet er kendt som Døden fra Lübeck, og dele af det kan stadig ses i kirken. Den kendte danske barokkomponist Diderik Buxtehude virkede som organist i Mariakirken i anden halvdel af 1600-tallet. Skt. Petrikirken blev også ødelagt under krigen og bruges ikke længere til kirkelige formel, men fra dets tårn kan du nyde en fantastisk udsigt over byen. Lübecks store treskibede domkirke var tidligere en af de ældste bygninger i byen, men også den blev bombet i 1942. Nu er den genopbygget og tæller blandt sine kunstskatte et 17 meter højt triumfkors udført i 1477 af den kendte billedskærer Bernt Notke.

  Fritidsmuligheder i Lübeck

  Har du børn med til Lübeck, kan du med fordel kombinere opholdet i denne maleriske by med en badeferie. Travemünde, der er en del af Lübeck, har en glimrende strand og ligger i kort afstand fra Lübecks ferieboliger. Lidt længere væk fra byen finder du Tysklands måske bedste badested, Timmendorfer Strand.

  Kulinariske oplevelser under din ferie i Lübeck

  Du bør krydre dit weekendophold i Lübeck med besøg på restaurant Schiffergesellschaft, som ligger i skipperlavets gamle lokaler. I de historiske omgivelser møder det kulinariske det kulturelle og skaber en særlig stemmning. Udsmykningen er maritim med f.eks. skibsmodeller, og alle overflader er beklædt med mørkt træ. Stemningen passer perfekt til en af husets fiskeretter. Bymidten byder på mange spisesteder, der kan stille sulten med tysk eller udenlandsk mad under din overnatning i Lübeck. Skal det være ekstra godt, ligger den prisbelønnede Michelin-restaurant Wullenwever i Beckergrube.

  Shopping og kultur i nærheden af din ferielejlighed i Lübeck

  Gågaden Breite Straβe og flere af dens sidegader byder på masser af muligheder for shopping. Her finder du butikker med tøj, sko, parfume og smykker, og stormagasiner der rummer det hele på en gang. Butikken hos Café Niederegger bugner af gaveidéer og souvenirs med det fælles træk, at det hele indeholder marcipan af høj kvalitet. Det vil sige højt indhold af mandler og lavt indhold af sukker. Fra din ferielejlighed i Lübeck kan du også gå på opdagelse i grubegyderne. Disse små gyder med deres lige så små huse ligger rundt om i baggårdene. Ofte er det kun et skilt med gadenavnet og et lavt hul i en husmur, der afslører gydens eksistens, men det er offentlig vej, hvor man gerne må færdes. Det er muligt at tage på en guidet tur rundt i grubegyderne. Gyderne opstod i løbet af middelalderen for at skaffe plads indenfor murene til byens voksende befolkning. Fra Engelsgrube er der adgang til adskillige baggårde. Dukketeatermuseet i nærheden af Skt. Petrikirken og Holstentor udstiller dukker fra hele verden og er også et besøg værd. Huset Buddenbrook i Mengstraβe er en hyldest til Heinrich og Thomas Mann, Lübecks berømte forfatterbrødre. Huset Buddenbrook er både en levendegørelse af Thomas Manns slægtsroman af samme navn og et museum over Mann-familien, der selv hørte til Lübecks bedre borgerskab. Det berømte julemarked starter i sidste uge af november og er endnu en god anledning til at leje en lejlighed i Lübeck. Den store markedsplads ved det gamle rådhuskompleks på Breite Straβe er centrum for markedet, men det meste af gågaderne i bymidten er indhyllet i julestemning med boder, der sælger alt fra julenips, udsmykning og værktøj af chokolade til skinke, pølse og drikkevarer, der giver varmen. På pladsen ved Mariakirken holder det historiske julemarked til, og for børnene er der et eventyrland med små forlystelser og scener fra de klassiske børneeventyr.

  Rejser til dit feriehus i Lübeck

  Det tager ganske få timer at komme fra Danmark til din ferielejlighed i Lübeck med bil eller tog. Du kan opnå store besparelser ved at bestille togbilletter i god tid. Togbilletter kan bestilles hos DSB eller Deutsche Bahn. Med tog tager turen fra København til din lejlighed i Lübeck omkring fire timer. Fra Århus tager turen i bil også omkring fire timer.